Östergötland & Basetool - förändring 2021

2022-04-25 | 0 Visningar | 0 Kommentarer
Visit Östergötland förändrar med start i december 2020 och under första halvåret 2021 successivt webbplatsen www.visitostergotland.se. Framöver ska den fokusera på generell inspiration och redaktionellt innehåll för att locka till turistiska besök. Det innebär att specifika produkter, besöksmål och evenemang vars innehåll administrerats med hjälp av Basetool, inte kommer att inkluderas på den nya webbplatsen.

Företag, föreningar, turistorganisationer och kommunal verksamhet fortsätter att använda Basetool som vanligt hela år 2020. Under vintern genomför dock Visit Östergötland ett par förändringar. Basetool introducerar ett förbättrat verktyg för innehållsadministration, vilket också innebär en förändrad prismodell med olika abonnemangsnivåer. Båda dessa förändringar kommer att få genomslag i januari 2021. Då kommer framför allt företag och föreningar få möjlighet att ta ställning till hur man vill använda Basetool framöver.

Ny evenemangskalender "På gång" introduceras
Visit Östergötland introducerar en ny webbplats, inriktad på att marknadsföra regionens evenemang och arrangemang. Här finns möjlighet för aktörer (företag, föreningar, turistorganisationer, kommunala verksamheter mm) att presentera sina evenemang. Visit Östergötland sätter riktlinjerna för vilka evenemang och arrangemang som presenteras. För att kunna publicera evenemang på denna nya webbplats behöver aktören ett Basetool Basic-abonnemang (se nedan).

Lokala evenemangskalendrar och destinationswebbplatser
När www.visitostergotland.se förändras och nya "På gång" etableras, innebär det också några mindre och kanske några större förändringar avseende de sammanhang som finns möjlighet att medverka i. Där sätter den lokala turistorganisation eller kommunen riktlinjerna för aktörernas medverkan. Exakt vad det innebär är inte klarlagt i november 2020, men ska också vara beslutat och förtydligat senast i januari 2021.

Basetool inför en ny prismodell och abonnemangsnivåer
Basetool App, verktyget där alla aktörer administrerar innehåll för presentation av verksamheter, bilder, öppettider, paket/erbjudanden, evenemang med mera, har utvecklats och levereras i ett helt nytt, förenklat användargränssnitt. Det är utvecklat för att användas i mobiltelefon och inkluderar flera nya smarta funktioner. Samtidigt har prismodellen förändrats, vilket innebär att:

Varje organisationsnummer (bolag, förening, enskild firma, kommun, region, myndighet osv) behöver ha ett eget konto och ett abonnemang.

Från och med januari 2021 finns tre abonnemangsnivåer, som varje aktör själv får välja i början av 2021:

Business, motsvarar ungefär tidigare "företagslicens", fast enklare att använda, smartare funktioner och möjlighet att uppdatera Google My Business från Basetool.

Pris: 119 kr/mån vid betalning av tolv månader; 149 kr/mån vid månadsvis betalning.

Plus, all funktionalitet från Business, plus en smart hemsida för företaget/föreningen/verksamheten, som automatiskt uppdateras när innehåll i Basetool läggs till eller ändras.

Pris: 399 kr/mån vid betalning av tolv månader; 449 kr/mån vid månadsvis betalning.

Free, ett enklare abonnemang med verksamhetens namn, en bild, öppettider, kartposition och grundläggande kontaktuppgifter. En nyhet är att även detta begränsade abonnemang kan användas för att medverka i t ex destinationswebbplatser och kartor framöver.

Free är kostnadsfritt.

Begreppet "icke-kommersiell" försvinner. Basetool AB erbjuder istället reducerade priser till viss typ av verksamhet.

Användarsupport via telefon och email dagtid på helgfria vardagar ingår alltid i alla betalda abonnemang. Utöver det hänvisas till hjälptexter i verktyget samt Basetools utökade supportmaterial. Skulle någon aktör ändå vilja ha extra utbildning, beställs detta direkt av Basetool AB. 

Basetool introducerar Plejsis
I början av år 2021 introducerar Basetool AB en nyhet för hela Sverige. Alla som har ett Basetool-abonnemang ska kunna medverka kostnadsfritt och dra nytta av detta, som ytterligare ett komplement till destinationswebbplatser och evenemangskalendrar.

Pleisis är inte begränsat till några geografiska områden eller viss typ av verksamhet, utan bygger på att platser, besöksmål och destinationer (inklusive intresseområden) byggs starka utifrån det lokala utbudet och ambassadörskapet. Precis som med Destinero kommer det inte att kosta något extra att publicera till Plejsis. 

Information

Susanne Mühlhausen
Susanne Mühlhausen
Publicerad: 2022-04-25
Kommentarer: 0
Visningar: 0
Stäng